Mi is ez?

A canne de combat egy francia eredetű küzdősport, ahol a felek bottal küzdenek egymással. Kicsit olyan mint a vívás (vívósisakban csináljuk és nem az a cél, hogy erősen megüssük a másikat hanem az hogy találatot vigyünk be), kcsit olyan mint a francia-box (pörgős, laza, játékos), kicsit olyan mint valami tánc (kecses és elegáns), kicsit olyan mint a capoeira (pörgünk, forgunk, ugrálunk benne) és kicsit olyan mint semmi más.

Egy videó többet mond ezer szónál:

A fenti videón egy canne bemutató küzdelmet láthattok Franciaországból.

A canne szórakoztató, élvezetes, pörgős, izzasztó, ügyességet és koncentrációt igénylő és fejlesztő sport. Neked való, ha szereted a test-test elleni küzdelmet, de nem szereted ha beverik az orrod, ha egy jó pörgős cardio-edzésre vágysz, ahol úgy fáradsz ki hogy észre sem veszed közben, ha fiú vagy, ha lány, ha idős, ha fiatal.

A cannenak egyébiránt sokféle fajtája, variációja létezik, a klasszikus canne mellett van a double canne (két bottal) a baton (egy hossszú bottal), a canne defense (önvédelmi technikák bottal), a canne chausson (canne technikák rúgással kombinálva), vagy a canne-jedi (na jó, ilyen igazából nincs is annyira).

Merthogy a canne fiatal és fiatalos, folyamatos fejlődésben lévő sport, dominál benne a játékosság és a kreativitás.

A canne szabályai (l. a technikai leírás részt) elsőre talán kicsit bonyolultnak tűnnek, de valójában nagyon gyorsan elsajátíthatók, az alapokat néhány edzés alatt meg lehet tanulni és onnantól kezdve már élvezetes küzdelmeket lehet folytatni (miközben a további fejlődés lehetősége szinte végtelen).

Ha felkeltette az érdeklődésedet (bökj a Kapcsolat menüpontra) és gyere, próbáld ki!.