II. Canne de Combat Európa Bajnokság- Csapatbronz!
2010. szeptember 15. szerda, 11:06

EB Cambridge

A II. Canne de Combat kontinensviadalt 2010. szeptember 4-5 között rendezték meg a híres egyetemi városban, Cambridge-ben. Az Európa bajnokságon férfi és női egyéni kategóriákban, illetve csapatban küzdhettek a versenyzők. Nemzetenként egy-egy csapat nevezhetett, a csapatokat maximum 3 férfi és 3 nő alkothatta. A hazai válogatóverseny után a magyar csapat összeállítása a következőképpen alakult: Flosznik Zsuzsa, Szilberhorn Niké, Czárán Domonkos, Nyilasy Péter és Tarpai Flórián .

A versenyről rövid beszámolót Tarpai Flóriántól kaptunk:

”A szombati napon a selejtezők, vasárnap az elődöntők és a döntők zajlottak. A női versenyzőink közül Flosznik Zsuzsa első két ellenfelét a szlovén Manca Zupancic-ot és az angol Julie Gabriel-t legyőzte, majd a francia bajnokkal, Marine Gaudin-nal találta szembe magát. A francia lány győzelme után Zsuzsa a legjobb nyolc közé került, ahol újabb francia versenyző, Selenia Claudine Mabire ellen (később ő lett az Európa bajnok) küzdhetett, akitől kikapott. Következő ellenfele a német Amanda Duckworth nem okozott gondot, így Zsuzsa hozta az asszót. A másik német versenyzőtől, Nicole Holzmann-tól vereséget szenvedve a hatodik helyen ért véget számára az Eb, mely csapatunk legjobb egyéni eredménye lett.

Szilberhorn Niké a német Nicole Holzmann ellen kezdett, akitől kikapott, majd az angol Laura Gilbert következett, akit legyőzött. Csoportjában az utolsó mérkőzését a francia Cecile Serris ellen vívta, sajnos vereséggel elhagyva a küzdőteret. Következett ismét Nicole Holzmann, majd az utolsó mérkőzésen, mindössze két pont különbséggel, veszített Amanda Duckworth ellen. Niké így a nyolcadik helyezést érte el.

A férfiak közül elsőként Czárán Domonkos lépett a küzdőtérbe a hazaiak versenyzője, John West ellen. A mérkőzés végén az angol versenyző kezét emelték a magasba, azonban az eredményhirdetés után kiderült , hogy elszámolták a pontokat és végül a magyar versenyző került ki győztesen. Domonkos következő ellenfele a német Andreas Bechstein volt, aki rutinos, igazi küzdő típusú versenyző, de Domonkos nagy csatában ismét győzött. Harmadik asszóját a szlovén nemzetiségű Uros Doler ellen vívta, ezt a csatát a magyar versenyző nagy főlénnyel nyerte. Következhetett a csoportmérkőzések utolsó összecsapása, a francia versenyző Yoann Leray ellen, melyen Domonkos végig derekasan helyt állt, de sajnos nem sikerült a győzelem. Teljesítményével a legjobb nyolc közé küzdötte magát. A következő ellenfele, a későbbi Európa bajnok, Florian Adami volt, akitől vereséget szenvedett. Sajnos a következő két mérkőzését is elvesztette egy szlovén, ill. egy angol versenyzővel szemben. Így a 8. helyet szerezte meg magának ezzel értékes pontokat gyűjtve a magyar csapatnak.

Nyilasy Péter első mérkőzése a hazai Matthew Smith ellen zajlott, akitől kikapott. A következő ellenfél a német Thomas Horstmeyer (a későbbi 4. helyezett) akitől vereséget szenvedett. Ezután a szlovén Matej Osredkar következett, akit Péter 23:4-re legyőzött. A csoportjában az utolsó ellenfeléül a francia Florian Adami-t kapta, akitől kikapott és így a második csoportba jutva a 9-15. helyért küzdhetett. A második csoport küzdelmeiben újabb szlovén következett, Matej Osredkar, akit Péter nagy csatában (a második menet után döntetlen eredmény született) többszöri hosszabbítás után legyőzött. Az angol John West legyőzése után egy csapaton belüli harc következett ahol, jómagam és Péter harcolhatott a 9. helyért.

Első mérkőzésemet az angol Newman Burdett ellen vívtam, akit legyőzve újabb asszó és újabb győzelem követett, ezúttal a németek újoncát, Sebastian Colle ellen. Ezután következett a szlovén Ziga Schoener és az első vereség. A csoportban az utolsó mérkőzésem egy „régi” ismerős, a francia Benjamin Latt ellen folyt (hisz már a világbajnokságon is találkoztunk). Sajnos nagy fölénnyel nyert Benjamin, így a második csoportba jutva a 9-15. helyért folytathattam a versengést. A második csoport küzdelmeiben a szlovén Uros Doler következett, és ismét egy győztes meccs. Ezután a véletlen újra az angol versenyzőt sodorta a küzdőtérre, Burdett következett, nagy csatában sikerült legyőznöm. Az utolsó mérkőzésen Péter ellen győztem, így a 9. helyen végeztem.”

Az összesített eredmények alapján a Magyar válogatott csapatban a dobogó harmadik helyére állhatott! Ez az eredmény a magyar Canne de Combat sport legnagyobb sikere.